Möjligheten att köra sin förmånsbil eller tjänstebil utomlands beror på arbetsgivarens policy och avtalet som finns mellan arbetsgivaren och den anställde. Här är några faktorer att överväga:

  1. Företagspolicy: Arbetsgivaren kan ha specifika riktlinjer för användningen av tjänstebilar utomlands. Det är viktigt att konsultera företagspolicyn för att förstå begränsningar och villkor för internationell användning.
  2. Försäkring: Det är viktigt att dubbelkolla försäkringsvillkoren för tjänstebilen. Många bilförsäkringar täcker användning inom det egna landet, och internationell användning kan kräva en särskild typ av försäkring.
  3. Tekniska krav: Vissa länder har specifika tekniska krav för fordon, och det är viktigt att kontrollera om tjänstebilen uppfyller dessa krav innan den används utomlands.
  4. Skatteregler: Skattereglerna för användning av tjänstebilar utomlands kan variera beroende på länder och kan påverka den anställdes skattesituation. Det är viktigt att vara medveten om och följa dessa regler.
  5. Företagsavtal: Om det finns några specifika villkor eller begränsningar i anställningsavtalet eller tjänstebilsavtalet, bör dessa beaktas innan man använder tjänstebilen internationellt.

Innan du tar tjänstebilen utomlands är det bäst att kommunicera med din arbetsgivare eller företagets HR-avdelning för att få tydlig information om tillåten användning och eventuella krav eller begränsningar. Att klargöra dessa frågor i förväg kan bidra till att undvika problem och säkerställa att både arbetsgivaren och den anställde är medvetna om och följer alla gällande regler och riktlinjer.

Förmånsbil eller Tjänstebil?

Är du ute efter att köpa en tjänstebil eller förmånsbil? Nya och begagnade bilar.