privatleasing

Privatleasing är ett smidigt alternativ till billån. Det innebär att även du som privatperson kan ha en typ av förmånsbil. När du leasar bilen vet du i förväg vad bilen kommer att kostar dig varje månad. Det går att leasa alla sorters bilar, både laddhybrid, bensinbil och dieselbil.

Fördelar med privatleasing

Det finns många fördelar med leasingbil gente att låna pengar till bil och i de vanligaste avtalen gäller:

  • Ingen kontantinsats
  • Fast månadskostnad
  • Serviceavtal
  • Vägassistans

Privatleasing är egentligen ett hyravtal. Du hyr alltså bilen under en förutbestämd tid, vanligen 36 månader (3 år) istället för att köpa bilen. Man skulle kunna säga att du prenumererar på bilen. Månadskostnaden för din leasingbil bestäms av vilken typ av bil du väljer, förväntad körsträcka, och avtalslängd. Extrautrustning påverkar även bilens kostnad.

Leasingpriset påverkas även av om du väljer att försäkring, service och vägassistans ska ingå i leasingavtalet.

Betalskydd vid privatleasingbil

När du leasar en bil som privatperson så har du möjlighet att teckna ett betalskydd. Betalskyddet för leasingbilen täcker leasingkostnaden vid arbetslöshet, om du blir allvarligt sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Vanligen täcker betalskyddet leasingkostnad upp till 12 månader.

Det högsta ersättningsbeloppet för betalskyddet är 9 000 kronor per månad. Betalskyddet gäller oavsett om du har andra försäkringar.

Förmånsbil eller Tjänstebil?

Är du ute efter att köpa en tjänstebil eller förmånsbil? Nya och begagnade bilar.